Σοσιαλιστική φιλοξενία με χρήματα του Ελληνικού λαού;

Σοσιαλιστική φιλοξενία με χρήματα του Ελληνικού λαού;

Αρ. Πρωτ. 527/29.07.2010

Προς Υπουργό

- Οικονομικών

Οργή και  δικαιολογημένη αγανάκτηση προκαλούν στους Έλληνες πολίτες δημοσιεύματα που φέρουν το Ελληνικό Δημόσιο να έχει προβεί στην πληρωμή του πακέτου φιλοξενίας των μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που φιλοξενήθηκαν στον Πόρο. Συγκεκριμένα, το 13ο  «Συμπόσιο της Σύμης», ξεκίνησε τις εργασίες του στον Πόρο υπό την προεδρία του ίδιου του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κου Γ. Παπανδρέου. Οι παρευρισκόμενοι και καλεσμένοι στο Συμπόσιο, φιλοξενήθηκαν σε 120 δωμάτια και σουίτες ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της περιοχής. Εκτός, βέβαια της διαμονής τους οι υπεύθυνοι μερίμνησαν για όλο το πρόγραμμα φιλοξενίας, τη διατροφή, τις μετακινήσεις και όλα όσα περιελάμβανε η Ελληνική φιλοξενία προς τους «Διεθνείς Σοσιαλιστές».

Αυτό, όμως που προκαλεί αγανάκτηση είναι ότι σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα,  το κόστος της διαμονής και γενικότερα του προγράμματος, θα κληθούν να το καλύψουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Προκαλεί το κοινωνικό αίσθημα η σπατάλη μεγάλων ποσών για τέτοιου είδους φιλοξενίες, αλλά πολύ περισσότερο όταν καλούνται οι φορολογούμενοι πολίτες να επωμιστούν την φιλοξενία των μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε μία καθαρά κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να αποσαφηνίσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο εγείρει πολλά ερωτηματικά ειδικά την περίοδο αυτή, εν μέσω δηλαδή  της δύσκολης οικονομικής κατάσταση της χώρας, τη στιγμή που η ίδια η  Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μειώνει τους μισθούς και περικόπτει τις συντάξεις.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποιο ήταν το κόστος της φιλοξενίας των μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ποιος ανέλαβε την κάλυψή του;

- Επιβεβαιώνει το αρμόδιο Υπουργείο δημοσιεύματα, που φέρουν τους Έλληνες φορολογούμενους να επωμίζονται το κόστος της παραπάνω φιλοξενίας;

Απάντηση Υπουργείου